top of page

Watt-Now Energie


Energie monitoringssysteem Watt-Now. De Amsterdamse start up Watt-Now heeft een speciaal monitoringssysteem dat het energieverbruik bij mobiele opwekking in kaart brengt.

Watt-Now installeert op verschillende punten kleine kastjes. Deze kastjes meten het energieverbruike en de piekvermogens. Zo kan de klant exact zien waar, wanneer en hoeveel energie er verbruikt wordt.

Na afloop wordt de verzamelde data geanalyseerd, en wordt er een rapport opgesteld dat overzichtelijk weergeeft waar, wanneer en hoeveel energie er verbruikt is.

De uitkomst is verrassend. Met name tijdens de nachtelijke uurtjes en vroege ochtend was het energieverbruik erg laag. Oplossing: een hybride diesel. Bij een kleine stroomvraag schakelt de batterij in en de diesel uit, neergezet gaat worden. Dit in plaats van een inefficiënte dieselgenerator.

Voor meer informatie zie Watt-Now

Recente berichten
Archief
bottom of page